Op zondag 17 maart a.s. start het Graafschap College met de opleiding Fitnesstrainer A. Een erkende basisopleiding (NL Actief, voorheen Fit!Vak), die cursisten in slechts enkele maanden voorbereid op een baan als fitnesstrainer. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus studenten, oud-studenten of andere geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden!

50% theorie, 50% praktijk
De opleiding bestaat uit 11 lesdagen, een theorie-examen en een praktijkexamen. Er komen verschillende thema’s aan bod, zoals trainingsleer, anatomie, krachttraining, testen en meten, sport en voeding, blessures en klantbegeleiding. De helft van de lestijd wordt besteed aan theorie, de andere helft wordt gebruikt om de geleerde theorie toe te passen in de praktijk.

Toelatingseisen en verkorte cursus
Om deel te kunnen aan de opleiding hebben cursisten geen specifieke vooropleiding nodig. Wel moeten zij tijdens het praktijkexamen (15 september 2019) minimaal 16 jaar zijn. Beheersing van de Nederlandse taal en enige ervaring met digitale middelen is belangrijk. Cursisten die een opleiding op het gebied van sport en bewegen succesvol hebben afgerond of over enkele jaren relevante werkervaring beschikken, kunnen in aanmerking komen voor een verkorte cursus Fitnesstrainer A.

Europees erkend diploma
Nadat cursisten deze nieuwe opleiding met succes hebben afgerond, ontvangen zij een Europees erkend diploma Fitnesstrainer A (mbo niveau 3).

Meer informatie?
Kijk op de website of neem contact op met Ruud Lombarts (tel. 088-8507648 of r.lombarts@graafschapcollege.nl).

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *