Aan de slag als professioneel fitnesstrainer? Op zondag 23 september start bij het Graafschap College de nieuwe opleiding Fitnesstrainer A. Een erkende basisopleiding (ontwikkeld door NL Actief, voorheen Fit!Vak) die je in slechts 13 weken voorbereidt op een baan als fitnesstrainer. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan snel aan!

50% theorie, 50% praktijk
De opleiding bestaat uit 11 lesdagen, een theorie-examen en een praktijkexamen. Er komen verschillende thema’s aan bod, zoals trainingsleer, anatomie, krachttraining, testen en meten, sport en voeding, blessures en klantbegeleiding. De helft van de lestijd besteed je aan theorie, de andere helft gebruik je om de geleerde theorie toe te passen in de praktijk.

Toelatingseisen en verkorte cursus
Om deel te kunnen aan de opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel moet je tijdens het praktijkexamen (10 maart 2019) minimaal 16 jaar zijn. Ook is het belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst en enige ervaring hebt met digitale middelen. Cursisten die een opleiding op het gebied van sport en bewegen succesvol hebben afgerond of over enkele jaren relevante werkervaring beschikken, kunnen in aanmerking komen voor een verkorte opleiding.

Europees erkend diploma
Wanneer je deze nieuwe opleiding met succes hebt afgerond, beschik je over een Europees Erkend diploma Fitnesstrainer A (mbo niveau 3).

Meer informatie?
Neem contact op met Ruud Lombarts (tel. 088-8507648 of r.lombarts@graafschapcollege.nl).

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *